WEDSTRIJD Eurosport Bocholt - ZVK Meeuwen  2 - 7  (2-1)

DATUM 07-01-2011  21:15

DOELPUNTEN 7' Aabbou Lehoussine 1-0, 17' Poelmans Kris (10m) 1-1, 20' Aabbou Lehoussine 2-1, 33' Van Seggelen Jeroen 2-2, 34' De Smedt Alexander 2-3, 35' De Smedt Alexander 2-4, 36' De Smedt Alexander 2-5, 37' Poelmans Kris (pen) 2-6, 39' Poelmans Kris 2-7.

VERSLAG Meeuwen kon voor deze moeilijke verplaatsing naar de buren van Bocholt rekenen op zijn volledige kern, en ook nieuwkomer Jeffrey Nelis was speel gerechtigd.

Bocholt begint zeer sterk aan de wedstrijd en duwt Meeuwen terug op eigen helft met snel en flitsend aanvalsspel. Meeuwen heeft al zijn ervaring en een goede keeper Witters nodig om de eerste storm te overleven. Na 7 minuten komt Bocholt verdiend op voorsprong na een afgeweken vrije trap van Aabbou Lehoussine. Na dit doelpunt komt Meeuwen een beetje uit zijn egelstelling en krijgt Van Seggelen de eerste kans voor Meeuwen. Bocholt blijft echter de betere ploeg. De 2 scheidsrechters vinden dat ze in deze eerste wedstrijd van 2011 ook op het voorplan moeten treden en fluiten elke (ingebeelde) fout. Na 9 minuten staat Meeuwen reeds met 5 fouten genoteerd. Halverwege 1e helft kan De Smedt vrij oprukken naar de keeper, maar kan helaas de gelijkmaker niet binnen duwen. 1 minuut later mag Aabbou Lehoussine een eerste 10 meter trappen, maar Witters houdt zijn netten schoon. Zijn broer Lahcen besluit in de 13e minuut op de paal na een mooie individuele aktie. 5 minuten vóór rusten krijgt Bocholt een nieuwe 10 meter, maar weer redt Witters knap op de poging van Leone. Ondertussen staat ook Bocholt op 5 fouten. In de 17e minuut is er een 10-meter voor Meeuwen die perfect wordt binnen getrapt door Poelmans. Meeuwen voetbalt nu beter mee en Arslan krijgt de grote mogelijkheid na een assist van Nelis om Meeuwen op voorsprong te schieten. Op 8 seconden voor de rust schudt Aabbou Lehoussine weer een prachtige beweging uit zijn sloffen en schiet de 2-1 onhoudbaar binnen. Bocholt is in de eerste helft veruit de beste ploeg, maar doelman Witters houdt Meeuwen nog in koers.

Meeuwen begint snediger aan de 2e helft maar kan geen echte kansen afdwingen. Ook Bocholt is niet meer echt gevaarlijk en beperkt zich tot het verdedigen van de voorsprong. Onze scheidsrechters vinden toch dat er wat meer animo mag zijn en geven Clerckx na een ingebeelde fout zelfs een gele kaart. In de 24e minuut dreigt Meeuwen met een schot van Hontis dat onder de deklat wordt weggehaald door Eerlings. Dan speelt Pasquale zijn ervaring uit door een 2e gele kaart voor Clerkx uit te lokken. Na protest mag ook coach Camps de zaal verlaten. Bocholt speelt de 2 minuten man-meer situatie echter slecht uit en kan niet scoren. Hier put Meeuwen moed uit en begint beter en beter te spelen. In de 28e minuut echter opnieuw een opdoffer voor Meeuwen als doelman Witters in de voeten van Pasquale duikelt, met als gevolg 5e fout, penalty en rood voor Witters. Jeroen Buntinx komt hem vervangen en toont ook onmiddellijk dat hij ook uit het goede hout gesneden is door de strafschop van Aabbou Lehoussine te stoppen. Weer kan Bocholt geen enkele kans afdwingen tijdens de man-meer situatie. Meeuwen begint bloed te ruiken en schakelt een versnelling hoger. Voor Bocholt wordt het fysisch moeilijk, want telkens al ze iemand vervangen van het type-vijftal daalt hun niveau merkelijk. Vanaf de 33e minuut is het dan ook al Meeuwen wat de klok slaat. Eerst kan Eerlings nog redden op pogingen van Van Seggelen en De Smedt maar dan moet hij zich toch gewonnen geven na een mooie aktie van Van Seggelen. Dan vindt De Smedt dat zijn tijd aangekomen is en scoort driemaal binnen 2 minuten. Eerst na een mooie individuele aktie, dan de 2-4 na een assist van Poelmans en de 2-5 kan hij binnen leggen na een assist van Bosmans. Bocholt is helemaal KO geslagen. Zij kunnen geen enkele aanval meer in elkaar boksen en moeten lijdzaam toezien hoe Meeuwen over hun heen loopt. Ze proberen het nog met vliegende keeper maar dit wordt al zeer vlug afgestraft door Bosmans die echter net voor hij in het lege doel kan besluiten wordt neergelegd door Aabbou Lehoussine, met een rode kaart en penalty als gevolg. Poelmans zet deze penalty feilloos om. In de laatste minuut zet Poelmans met zijn 3e van de avond de eindstand 2-7 op het bord. Een prachtig resultaat dat ook gesmaakt werd door de bezoekende supporters die veruit in de meerderheid waren.

De eerste helft van Bocholt was het beste voetbal wat we dit seizoen al gezien hadden. Meeuwen was echter efficiënter en kan beschikken over een evenwaardigere kern en 2 prima doelmannen. Dit samen met de prima ingesteldheid heeft er voor gezorgd dat Meeuwen de 3 punten verdiend mee naar huis kon nemen.